Francisca Vreede

Francisca heeft tussen 2013 -2016 drie jaar in de Pyreneëen off grid gewoond in een zelf gebouwd huisje. De idealen die ze toen had heeft ze nog steeds: In harmonie leven met de natuur en met elkaar. Zij heeft daar kennis gemaakt met Philip en zijn tuin. Hij was haar buurman, is inmiddels 80 jaar en hij is wereldberoemd geworden door zijn manier waarop hij zijn groenten verbouwden. Volgens zijn methode had zij ook haar tuinbedden toen aangelegd. Afgelopen oktober heeft Philip samen met allemaal deelnemers in de Tuin van Oorsprong zijn eerste 2 verhoogde tuinbedden aangelegd.

Francisca gaf al Tantra massages en Tantra cursussen in Amsterdam en in de Pyreneeën. Eenmaal terug in Nederland zocht ze collega’s en vond deze toen ze zich via het Taoïsme verdiepte in zelfbeminnen en Vallei Coach werd. Zij geeft nog steeds massage sessie en cursussen, en deelt graag haar kennis en wijsheid over over seksuele veiligheid, intimiteit en levensenergie in coach sessies. Daarnaast geeft ze Access Bars behandelingen. In een korte tijd ervaart men een diepe laag van ontspanning of je al jaren lang mediteert. Voor mensen die veel in hun hoofd zitten is dit een bevrijding.  

In de Tuin van Oorsprong helpt zij met de visie ontwikkeling en ondersteunt ze de opstart fase waar ze kan. In de het Huis van Heling en Regeneratie is ze werkzaam als coach en masseuse.

Lang dacht ik een brugfunctie te hebben tussen de oude en de nieuwe wereld: één been in het donker en één been in het licht. Ik had het gevoel dat ik de brug moest zijn tussen twee werelden van angst en liefde. Totdat ik ineens doorkreeg dat ik mijzelf hier niet mee help en daardoor het geheel niet. Ik mag volledig in mijn licht gaan staan. Ik hoef alleen maar voor liefde te kiezen. En dat is wat ik nu doe. Ik voel dat het enige wat altijd en immer blijft de liefde is die zich uitbreidt. Hier werk ik graag aan mee. Daarom voel ik mij zo thuis in de Tuin van Oorsprong waar we samen vorm geven aan de hart gedragen samenleving.

Recent kreeg ik door dat als ik mij irriteerde aan iemand of een situatie, ik mijn hart had verlaten en vanuit mijn hoofd aan het praten was. En mijn best deed om met woorden de ander te bereiken, vanuit mijn hoofd of beter gezegd vanuit mijn ego. De irritatie kwam dus niet door de ander maar doordat ik niet meer sprak vanuit mijn hart. Op de één of andere manier me weer had laten verleiden om mijn hart te verlaten. Dan ben ik echter niet mijzelf en gelukkig. Als ik spreek vanuit mijn hart ben ik dat wel. Daarom past de hart gedragen samenleving mij wel!

Mijn verlangen als mens is mijn volledige potentie te leren kennen, mijn kracht te ervaren, mijn grootsheid. Ik wil God leren kennen en de creatiekracht begrijpen. Ik geloof dat we als mens alles in huis hebben om eeuwig te leven. Kan ik het mij herinneren? Kan ik mij verbinden met mijn grote zelf, en met God? Heb ik genoeg focus en wilskracht om meester te worden over mijn denken, voelen en mijn energie? Kan ik accepteren waar ik ben, in het hier en nu, in verbinding met al dat leeft? Dat is mijn dagelijkse oefening.

Ik wil mij omringen met andere die dat ook willen. Ik zie iedereen graag in zijn kracht en licht staan en wil daar op alle mogelijke manieren aan bijdragen. Dat geeft mij ook de ruimte het zelfde te doen. Door te geven dat wat we het meeste wensen zullen we het pas echt ontvangen.

Ik kijk uit naar een ieder die naar de Tuin van Oorsprong komt.